De Zevenhuizerplas: een prachtige plek om hard te lopen

De Zevenhuizerplas ligt aan de Rotterdamse wijk Nesselande. Met een paar minuten bent u van de stad in het platteland. De Rottermeren zijn ook op hardloopafstand verwijderd. De Zevenhuizerplas is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Via het metronetwerk van Rotterdam bent u er zo. Het is een fantastische plek om te beginnen met hardlopen.

De Zevenhuizerplas biedt nog veel meer mogelijkheden om u te recreëren. In de winter kan u er prachtige schaatstochten maken. In de zomer is het er heerlijk om te zwemmen, (beach-)volleyballen en skeeleren. Aan de Zevenhuizerplas kunt u ook lekker eten. Brasserie Lookies heeft een prachtig terras met uitzicht op de boulevard en de Zevenhuizerplas. U kunt aan een tafeltje genieten van een drankje en wat borrelhapjes, maar u kunt ook lekker relaxen op de loungebanken. Binnen is er een grote entresol, die af te huren is voor feesten en partijen.

Beginnen met hardlopen

Er zijn veel goede redenen te beginnen met hardlopen. Het is goed voor uw conditie, het is één van de gemakkelijkste manieren van sport, want hardlopen kan altijd en overal, en het kan u helpen om te ontspannen.

Beginnen met hardlopen: voorbereiding

Hardlopen vergt veel van uw lichaam. Hebt u last van uw gezondheid of bent u ouder 35 jaar? Laat u dan eerst medisch keuren vooraleer u intensief met hardlopen begint. Als u niet door de fysieke keuring heen komt, kunt u misschien eerst een wat minder belastende vorm van lichaamsbeweging kiezen, zoals bijvoorbeeld fietsen of wandelen.

Wanneer u gaat hardlopen is geschikte kleding erg belangrijk. Hardloopshirts zorgen ervoor dat u meer bewegingsvrijheid heeft. De speciale shirts zijn ademend, winddicht en voeren het vocht af. Een goed hardloopshirt heeft niet veel naden en labels, want die kunnen gaan schuren. Als het koud is, draag dan een hardloopjack. Een hardloopjack is ook van ademende en winddichte materialen gemaakt. Het voert bovendien uw transpiratievocht af en is vaak ook waterdicht.
Een goede hardloopbroek heeft een binnenbroekje, dat het zweet afvoert. U kunt ook tights dragen. Opdat u comfortabel loopt, zijn goede schoenen en sokken essentieel. Er zijn speciale hardloopsokken op de markt, die geen naden hebben en het vocht goed afvoeren. Hardloopschoenen moeten bij aankoop al lekker zitten. Wilt u vooral op bospaden en zandwegen gaan hardlopen, dan is een harde schoen aan te raden. Een zachtere schoen is dan weer meer geschikt voor hardlopen op de weg.

Beginnen met hardlopen: de eerste weken

Loop minstens 3 keer in de week hard. Dan zult u merken dat het hardlopen al snel effect heeft. Uw conditie wordt beter, uw bloeddruk wordt lager en uw spieren worden sterker. Zelfs uw huid wordt er beter van. Lopen stimuleert namelijk de bloedcirculatie, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Uw huid wordt daardoor gezonder en dat is ook te zien!

Het is aangewezen om eerst met wandelen te beginnen. Als u dat zo’n achttal dagen gedaan hebt, is het tijd om te gaan rennen. Let erop dat het niet gaat om het aantal kilometers, maar om het aantal minuten dat u loopt. Een kwartier hardlopen is goed om mee te beginnen. Doe altijd eerst een warming up en daarna een cooling down. Zo minimaliseert u de kans op blessures.

 

 

 

Categories: Geen categorie, gezondheid, NieuwsTags: , , , ,