Willem Alexander roeibaan

De Willem Alexander roeibaan ligt in de Eendragtspolder in Rotterdam. De baan is geschikt voor nationale en internationale roeiwedstrijden. In 2014 worden hier de European University-games gehouden. De Willem Alexander roeibaan is niet alleen geschikt voor roeien, maar ook voor veel andere sporten.

Willem Alexander roeibaan: roeien

Roeien is een 2000 jaar oude sport. Het komt oorspronkelijk uit het oude Griekenland. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten boten. Roeien wordt uitgeoefend in teamverband, met verschillende teamgroottes. U kunt natuurlijk ook individueel het water opgaan. Er komen weinig blessures voor bij deze sport. Dit komt omdat roeiers over het algemeen weinig abrupte bewegingen maken die voor blessures kunnen zorgen. Voor uw kind is het mogelijk om reeds op jonge leeftijd met roeien te beginnen en voor senioren is het ook een goed uit te oefenen hobby..

De Willem Alexander roeibaan is 2200 meter lang. Van start tot finish is de baan 2000 meter lang. Deze lengte voldoet aan de eisen van een internationale roeibaan. De grote baan is verticaal opgedeeld in zes kleinere banen. Hierdoor kunnen er zes boten naast elkaar roeien zonder elkaar in de weg te zitten. Er is ook een speciale roeibaan voor warming up en cooling down.

In het hoofdgebouw van de Willem Alexander roeibaan zijn kleedkamers, kluisjes en douches aanwezig. Er is een sportcentrum waar u fysiotherapie kunt krijgen, kunt fitnessen en een warming up kunt doen. In het gebouw is een grote loods waar 500 boten opgeslagen kunnen worden. Er is ook kantoorruimte in het hoofdgebouw aanwezig. Om het gebouw heen is een groot terrein waar botenwagens kunnen parkeren.

Willem Alexander roeibaan: andere activiteiten

De roeibaan is zo ingericht dat er, naast roeien, ook andere activiteiten kunnen plaatsvinden. Zo wordt er, bijvoorbeeld, in de winter op geschaatst. De roeibaan kan ook gebruikt worden om te zwemmen en te kano├źn. Op de kades van de roeibaan kan gefietst, hardgelopen en geskeelerd worden. De omgeving van de Willem Alexander roeibaan is ook prachtig om te fietsen, hard te lopen en te skeeleren. Vlakbij de baan zijn namelijk de Rottemeren en de Zevenhuizerplas.
Wilt u lekker bijkomen van het sporten? Aan de Zevenhuizerplas zit Brasserie Lookies. Een gezellige brasserie met heerlijke gerechten op het menu. Vanuit het terras heeft u prachtig uitzicht over het water van de Zevenhuizerplas en de boulevard van Nesselande.

 

Categories: Nieuws