Angus Steak: steak van hoge kwaliteit

Steak is een stuk spiervlees van een rund. Een goede steak is heerlijk mals. Het wordt meestal gegrild of gebakken. Wordt het vlees te lang verhit, dan wordt de steak helaas taai. Eén van de beste soorten steak verkrijgbaar is Angus steak.

De Angus Steak komt van de Aberdeen Angus, een rundveeras dat oorspronkelijk uit Schotland komt, maar tegenwoordig vooral in Amerika gekweekt worden voor hun vlees. Angus runderen zijn meestal zwart van kleur (‘Black Angus’), maar soms ook rood (‘Red Angus’). De runderen staan dicht bij de natuur, daarom lopen ze ook vaak in natuurgebieden. Ze voeden zich met verschillende kruid- en grassoorten.

Wat maakt een Angus Steak zo speciaal?

Het vlees van de Angus koe is wereldwijd beroemd vanwege de uitzonderlijk hoge kwaliteit. Als u goed naar een Angus steak kijkt, ziet u kleine witte lijntjes door de steak lopen. De lijntjes zijn het vet. Het vet in een Angus steak is erg gelijkmatig verspreid. Hoe gelijkmatiger het vet is verspreid, hoe sappiger en hoe smaakvoller het vlees.

Angus vlees wordt nauwkeurig gecontroleerd. Er wordt niet alleen gekeken naar de kwaliteit van het vlees, maar ook naar de kwaliteit van de levensomstandigheden van de koeien.

Verschillende soorten steaks

Een flank steak komt uit de flank van een koe. U kunt meteen al aan de kleur van het rauwe vlees zien of de kwaliteit hoog is. De beste flank steaks hebben namelijk een felrode kleur. Dit is een teken dat het vlees uit de buikspieren komt en dat de koe deze spieren goed heeft gebruikt. Als u een flank steak voor u hebt liggen, snij het dan tegen de draad in. Dit zorgt dat het vlees nog malser wordt.

Prime rib steak komt uit de middelste rib. Het wordt vaak geserveerd met de rib er nog aan. Als een prime rib steak goed wordt klaargemaakt, is hij heerlijk sappig en smaakvol.

Een t-bone steak komt uit het gedeelte tussen de lende en de ossenhaas. Het is meestal een groot stuk vlees met een hoge kwaliteit. Ook deze steak is heerlijk mals, op voorwaarde dat hij goed bereid is.

Angus Steak Month bij Brasserie Lookies Nesselande

Bij Brasserie Lookies is het Angus Steak Month. Kies zelf uit een flank steak, een prime rib steak of t-bone steak. U kunt ook nog kiezen voor steakkruiden, kruidenboter, stroganoffsaus of pepersaus. Laat het u smaken!

 

Categories: NieuwsTags: ,