High-Tea

Bij Brasserie Lookies kunnen wij u heel veel verschillende soorten maaltijden bieden, van de lunch tot tussendoortjes tot diners. Wenst u echter een goede, stevige lunch tussendoor maar het net iets anders aanpakken? Dan stellen wij u graag onze high tea voor.

De verwarring

Laten we allereerst een missopvatting uit de weg ruimen: de high tea betekent in Nederland en Duitsland heel wat anders dan in het Verenigd Koninkrijk. Wat wij hier de high tea noemen is daar de afternoon tea. De afternoon tea is een redelijk luxueuze middagmaaltijd met thee, terwijl de high tea een avondmaal met thee is, vooral bedoeld voor arbeidersgezinnen. Wat in Nederland (en op onze menukaart) met high tea bedoeld wordt, heet in Engeland de afternoon tea. Als we het nog complexer willen maken, kunnen we ook naar de Franse benaming van de high tea verwijzen: thé complet. Deze benaming was vroeger erg populair in Nederland, maar is met de tijd vervangen door de term high tea.

Nu alle verwarring uit de weg geruimd is, kunnen we de high tea behandelen voor wat het is: een luxueus en stevig middagmaal met thee en enkele hartigheden. Het is hiermee een goed alternatief op de reguliere lunch.

De samenstelling

De high tea wordt standaard geserveerd met onbeperkte thee in diverse smaken, van Earl Grey tot Rooibos. Als u wat meer smaak aan uw thee wilt toevoegen, kan er ook melk bij geschonken worden. Daarnaast worden er hapjes bij de thee geserveerd, voor grotere gezelschappen kan dit ook in de vorm van een buffet. Voor een typisch Engelse high tea kunt u bijvoorbeeld scones of sandwiches bij uw thee nemen. Heeft u liever een Franse thé complet, dan hebben wij ook bonbons, petits fours of warme kaasbroodjes. Daarnaast kunt u ook uit andere hapjes kiezen zoals muffins, brownies en soesjes.

De prijs van onze High Tea

De high tea vinden wij bij Lookies betaalbaar: 22,80 per persoon, inclusief onbeperkt thee. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar geldt een reductie van 50%.

Heeft u interesse gekregen in onze high tea en wilt u zelf dit luxe doch betaalbare alternatief op de reguliere lunch uitproberen? Dan bent u van harte welkom bij Brasserie Lookies.

Reserveren van onze high-tea is gewenst.