Lunch

Landbrood; keuze uit wit, bruin of mais

Carpaccio

met rucola, bieslook, uitjes, pijnboompitjes, spekjes, kappertjes, Parmezaanse kaas en truffelmayonaise 12,40

Oude 'Reypenaer'

1 jaar gerijpte Woerdense kaas met komkommer en grove mosterdmayonaise 7,60

'Goudse' belegen

belegen kaas met mosterddressing en salade 6,90

Boerenham

met tomaat, komkommer en een frisse salade 6,90

Warm vlees

met ui, paprika en champignons 9,40

Pikante kip

gemarineerde kip met ui, paprika en champignons 9,40

Eiersalade

met rauwe ham en salade 7,60

Gerookte zalm

met roomkaas, kappertjes, uitjes en mosterd-dillesaus 9,40

Kroketten

2 rundvleeskroketten met brood of frites 8,90

Uitsmijter / omelet

creëer zelf uw samenstelling uit; ham, kaas en of spek 8,90

Boerenomelet

met ham, kaas, champignons, ui, paprika, aardappel en haricot verts 9,80

Biefstuk

met brood, jus en kruidenboter 17,80

Clubs & Panini’s

Clubsandwich 'Lookies'

met verse kipfilet, eiersalade, spek, ijsbergsla, komkommer en tomaat 10,90

Croque 'Madame'

geroosterd landbrood met ham, kaas, spiegelei en bechamelsaus 7,90

Panini geitenkaas

uit de oven met honing, sla en walnoten 8,90

Panini mozzarella

uit de oven met tomaat en pesto 8,90

Wrap crispy kip

met tomaat, mango, komkommer, ijsbergsla en cajun-mayonaise 9,40

Stuffed sliced French bread

uit de oven, gevuld met brie, walnoten en honing 8,90

Soepen

Tomatensoep

kruidig met brood en boter 6,80

Bospaddenstoelensoep

met truffel en gerookte zalmsnippers 6,80

Vaak wordt gezegd dat het ontbijt het belangrijkste maal van de dag is. Daarnaast besteedt u over het algemeen ook veel aandacht aan het avondeten. Hier is in principe niets mis mee, maar wat hierdoor vaak gebeurt is dat men ongerechtvaardigd de lunch over het hoofd ziet. Dit is jammer, want er zijn meer dan genoeg goede redenen om goed te lunchen.

Het belang van de lunch

Veel mensen die proberen af te vallen eten in de middag minder of slaan de lunch zelfs over. Het probleem hiervan is dat ze dan vaak geïrriteerd, hongerig en futloos weer aan het werk moeten, en aan het einde van de dag ondanks hun inspanningen hunkeren naar een vette snack. Ook eet men in de avond dan veel meer. Kortom, mensen die de lunch overslaan eten aan het einde van de dag meer.

Als u af wilt vallen, in de middag productief aan het werk wilt of gewoon de dag gezond door wilt komen, doet u er goed aan stevig te lunchen. U heeft dan genoeg energie om de rest van de dag door te komen en u eet dan ‘s avonds minder. Ook wordt het dan makkelijker om vette snacks te weerstaan, aangezien u dan al verzadigt bent.

De lunch van Lookies

Brasserie Lookies helpt u graag de dag doorkomen met een stevige lunch. Bij ons betekent dit geen simpel boterhammetje met kaas, onze lunches hebben veel meer variatie en veel meer inhoud.

Neem bijvoorbeeld onze baguettes of luxe pains. U kunt daar kiezen uit verschillende soorten kazen en vlees, compleet met frisse garnituur. Wilt u eens iets lichters , dan kunt u kiezen voor een croque Madame. Deze geroosterde sandwich met ham/kaas, een spiegelei erbovenop en bechamelsaus is heerlijk lekker als ook nog vullend.

Wilt u liever iets anders dan brood, dan kunnen we u tijdens de lunch ook verschillende gerechten aanbieden. Zo hebben wij bijvoorbeeld Pata Negra, bestaande uit Jamon Ibérico de Cebo met gesneden appel, aceto dressing en rucola. Daarnaast hebben we ook verschillende gerechten en soepen.

High-tea

Wilt u liever een luxere lunch, bestaande uit een onbeperkt aanbod van verschillende soorten thee, lekkere hapjes en lekkere broodjes? Dan raden wij u aan om te kiezen voor onze high tea.

Er zijn dus goede redenen om de lunch niet over te slaan, en het aanbod bij Brasserie Lookies zit vol met variatie. Wij hebben dus voor bijna iedereen een goede lunch in de aanbieding. Dus wilt u de (werk)dag goed, gezond en energiek door, dan doet u er goed aan tijdens de lunchuren bij brasserie Lookies langs te komen.