Wijnen

Wijn is al sinds eeuwen een prestigieuze drank, en dat zal het waarschijnlijk nog lange tijd blijven. Hoewel Nederland een land is waar vooral veel bier gedronken wordt, zijn er genoeg landgenoten die graag een glaasje wijn lusten. Voor deze mensen, en voor mensen die graag wijnen willen proeven, hebben we bij Brasserie Lookies verschillende soorten wijnen in de aanbieding.

De wijnen van brasserie Lookies

Bij Brasserie Lookies hebben we een uitgebreide wijnkaart met een grote variatie aan wijnen. Zo hebben wij allereerst onze huiswijnen. U kunt van deze lijst kiezen uit witte, rode, rosé of prosecco wijnen.

Daarnaast hebben we onze reguliere wijn kaart met daarop witte, rode, en rosé wijnen. Bekende druiven zoals pinot blanc, chardonnay en sauvignon blanc kunnen wij aanbieden. Er is meer dan genoeg keuze uit de wijnen op deze wijnkaarten. Wordt het u teveel, dan kunt u onze medewerkers altijd vragen welke wijnsoort het best bij uw maaltijd past.

Welke wijnen passen waarbij?

De vraag welke wijnen bij welke maaltijden horen is een vraag waar veel mensen moeite mee hebben. Het is op zich ook een moeilijke vraag omdat er geen absoluut antwoord is, maar er zijn verscheidene vuistregels die u bij uw keuze mogen helpen.

Allereerst is het de bedoeling dat de smaak van het gerecht en de smaak van de wijn elkaar aanvullen. Het één mag het ander niet overheersen. Daarnaast zijn er bij maaltijden met meerdere gangen bepaalde regels omtrent de volgorde waarin wijn geserveerd wordt: eenvoudige wijn komt voor betere wijn, jonge wijn komt voor oude wijn, droge wijn komt voor zoete wijn en witte wijn komt voor rode wijn. Ten slotte is er nog de vuistregel dat rode wijn bij vlees geserveerd wordt, en witte wijn bij kip en vis. Deze vuistregels zijn simpel genoeg, het probleem is alleen dat er enorm veel uitzonderingen op zijn. Gelukkig kunt u bij Brasserie Lookies altijd om advies vragen.

Heeft u al interesse gekregen in onze wijnen en wilt u er graag één uitproberen bij één van onze maaltijden? Dan bent u van harte welkom bij Brasserie Lookies.